NLFR
   


Verplichte opleiding
Interne of externe trainer?
Interne trainers trainen
Opleidingen registreren
Interims & jobstudenten
Doelstellingen & effecten
Alle neuzen in 1 richting
Beginner
Gemiddeld
Gevorderd
Andere leermethoden
Toepassing op de werkplek
pdf pdf Download het volledige handboek.(pdf 11,5Mb)
U bevindt zich hier: Alle neuzen in 1 richting < Beginner

Hoe kunnen we alle geledingen van het bedrijf aan dezelfde opleidingskoord laten trekken?

 

Om een succesvolle opleiding over Hygiëne en Voedselveiligheid te krijgen zijn er twee randvoorwaarden buiten de opleiding: De anderen (niet-deelnemers) moeten opleidingstijd vrij maken voor de deelnemers, en ze moeten achter de inhoud van de opleiding staan. Beide eisen zitten vervat in één woord: eensgezindheid.
Alle effecten van opleidingen verdampen direct wanneer cursisten zien dat ervaren en/of hoger geplaatste medewerkers op een andere manier werken dan de aangeleerde.


De rol van de leidinggevenden van de cursisten is cruciaal, want zij bepalen het leerklimaat: zij geven hun medewerkers tijd om te leren, en zij stimuleren al dan niet het toepassen van het geleerde.

Tips

Neem vooraf de opleidingsinhoud door, en controleer of deze overeenkomt met de eigen bedrijfspraktijk.

Stem de opleidingsinhoud af met de leidinggevenden van de cursisten, want zij hebben de effectiviteit van een opleiding mee in handen

Links

Visgraatdiagram pp. 12-14

Leermodel voedselveilighed en stakeholders pp. 16-17

Meer info
Voor alle info over opleiding, begeleiding op maat rond Voedselveiligheid, contacteer Tom De Cock.
   
Beginner Gemiddeld Gevorderd