NLFR
   


Verplichte opleiding
Beginner
Gemiddeld
Gevorderd
Interne of externe trainer?
Interne trainers trainen
Opleidingen registreren
Interims & jobstudenten
Doelstellingen & effecten
Alle neuzen in 1 richting
Andere leermethoden
Toepassing op de werkplek
pdf pdf Download het volledige handboek.(pdf 11,5Mb)
U bevindt zich hier: Verplichte opleiding < Gemiddeld

Het verplichte karakter van opleidingen Hygiëne en Voedselveiligheid motiveert onze mensen niet. Als het een herhaling van vorig jaar is zakt de motivatie nog verder onder nul.

 

Kennis hebben over Hygiëne en Voedselveiligheid (en toepassen) hoort bij het werk, dat staat er niet los van. 

 

Het verwerven van de nodige competenties op het gebied van Hygiëne en Voedselveiligheid is een onderdeel van de functie van elke medewerker in een voedingsbedrijf. Een opleiding is dus geen verplichting op zich, maar een hulpmiddel om het werk goed te doen, net als aangepaste kleding of machines. De inhoud van de opleidingen Hygiëne en Voedselveiligheid moet dan wel overeenstemmen met het werk, anders klopt bovenstaand argument niet.

 

Waarom verlaagt de weerstand tegen opleidingen Hygiëne en Voedselveiligheid wanneer elke medewerker vrij kan kiezen welke leerweg hij/zij wil volgen? Omdat iedereen (onbewust) zijn eigen voorkeur van leerstijl heeft: de ene discussieert graag, de andere luistert graag, een derde zit liever aan een pc....

 


Tips

Betrek enkele geschikte en gemotiveerde medewerkers bij het ontwikkelen van diverse leerwegen

Formuleer leerdoelstellingen over Hygiëne en voedselveiligheid die meetbaar zijn via waarneembare gedragingen de werksituatie.

<< meer tips

Links

Meer info over het meten van opleidingsresultaten op de werkplek staat in de brochure p37-38

Zie ook voorbeeld 4 dat besproken wordt in het handboek

IPV Adviescheques

<< meer links

 

Meer info
Voor alle info over opleiding, begeleiding op maat rond Voedselveiligheid, contacteer Tom De Cock.
   
Beginner Gemiddeld Gevorderd