NLFR
   


Verplichte opleiding
Interne of externe trainer?
Interne trainers trainen
Opleidingen registreren
Interims & jobstudenten
Beginner
Gemiddeld
Gevorderd
Doelstellingen & effecten
Alle neuzen in 1 richting
Andere leermethoden
Toepassing op de werkplek
pdf pdf Download het volledige handboek.(pdf 11,5Mb)
U bevindt zich hier: Interims & jobstudenten < Beginner

Hoe kunnen we jobstudenten en interims Hygiëne en Voedselveiligheid aanleren?

 

 

Voor jobstudenten en interims die slechts korte tijd in het bedrijf werken lijkt opleiding een zinloze (niet af te schrijven) investering. Toch is basiskennis over Hygiëne en Voedselveiligheid een must. Zorg daarom voor een goed zelfstudiepakket over Hygiëne en Voedselveiligheid, en neem een test af vooraleer je een tijdelijke medewerker binnen laat. Dat is tevens een positief signaal voor de vaste medewerkers. Uit een rondvraag is gebleken dat voedingsbedrijven die streng zijn op dit vlak toch geen problemen hebben om tijdelijke medewerkers aan te trekken. 

Tips

Verplaats het verwerven van de basiskennis over hygiëne en voedselveiligheid naar het interimbureau (ze hebben veelal een opleidingspakketje terzake).

Stel jobstudenten ook aan via interim, met dezelfde voorwaarde van voorkennis over hygiëne en voedselveiligheid.

Links

Zie ook voorbeeld 2 dat besproken wordt in het handboek

Introtool: zelfevaluatieinstrument werkplekleren

10 basisregels hygiëne aanleren in 20 minuten.

Meer info
Voor alle info over opleiding, begeleiding op maat rond Voedselveiligheid, contacteer Tom De Cock.
   
Beginner Gemiddeld Gevorderd