NLFR
   


Verplichte opleiding
Interne of externe trainer?
Beginner
Gemiddeld
Gevorderd
Interne trainers trainen
Opleidingen registreren
Interims & jobstudenten
Doelstellingen & effecten
Alle neuzen in 1 richting
Andere leermethoden
Toepassing op de werkplek
pdf pdf Download het volledige handboek.(pdf 11,5Mb)
U bevindt zich hier: Interne of externe trainer? < Gemiddeld

Stellen we een interne trainer aan, of kiezen we voor een externe trainer?

 

Een interne trainer heeft als voordeel dat hij de interne keuken kent, maar van een externe nemen de cursisten meestal meer aan.

 

Een interne trainer heeft soms als nadeel dat hij weinig didactische ervaring heeft. Een externe trainer komt ondanks zijn ervaring vaak als theoretisch over.

 

Een interne trainer is het jaar rond aanwezig, en kost dan ook gedurende 12 maanden. Er zijn dus verborgen kosten. Een externe trainer kost enkel wanneer hij les geeft.

 

Bij de keuze staat echter de kwaliteit en het resultaat van de opleiding voorop, de andere factoren zoals tijd en geld zijn van tweede orde.

Tips

Geef een interne trainer tijd en middelen om zijn opleidingenvoor te bereiden

Laat een externe trainer nooit les geven zonder bezoek aan de werkvloer vooraf

<< meer tips

Links

Train The Trainer opleiding van IPV: contacteer Els Mertens voor meer informatie.


Zie ook voorbeeld 1 dat besproken wordt in het handboek

<< meer links

Meer info
Voor alle info over opleiding, begeleiding op maat rond Voedselveiligheid, contacteer Tom De Cock.
   
Beginner Gemiddeld Gevorderd