NLFR
   


Verplichte opleiding
Interne of externe trainer?
Interne trainers trainen
Opleidingen registreren
Interims & jobstudenten
Doelstellingen & effecten
Alle neuzen in 1 richting
Andere leermethoden
Toepassing op de werkplek
Beginner
Gemiddeld
Gevorderd
pdf pdf Download het volledige handboek.(pdf 11,5Mb)
U bevindt zich hier: Toepassing op de werkplek < Beginner

Hoe zorgen we ervoor dat de leerstof van opleidingen Hygiëne en Voedselveiligheid op de werkplek wordt toegepast?

 

Elke opleiding heeft in principe als doel dat er verbeteringen optreden op de werkplek. Ook opleidingen rond Hygiëne en Voedselveiligheid dienen dat doel. Daarachter zit natuurlijk vaak de verplichting tot opleiding vanuit normen en certificeringen, en dat is niet stimulerend.


Cursisten zullen het geleerde gemakkelijker toepassen als dat voor hen een win/win situatie is: kennis winnen in de opleiding en comfort/kwaliteit winnen in het werk.

 

Essentieel in de toepassing van het geleerde door de cursisten is de houding van hun leidinggevende: stimuleert hij de cursisten in de toepassing van het geleerde, of heeft hij een andere mening?

Tips

Bespreek vooraf met de leidinggevende van de cursisten hoe hij zal omgaan met de leerresultaten

Zorg ervoor dat de inhoud van de opleiding toepasbaar is op de werkplek, dat theorie en praktijk overeenkomen.

Wanneer de effecten op de werkplek gemeten worden, dan stimuleert dat de deelnemers om effecten te realiseren.

Links

Voorbeelden van kwalitatieve meetfactoren bijlage 5 p. 52

IPV Adviescheques

Meer info
Voor alle info over opleiding, begeleiding op maat rond Voedselveiligheid, contacteer Tom De Cock.
   
Beginner Gemiddeld Gevorderd